Getuigenis deelnemer leesgroep 

Vanaf de start van de Augustinusleesgroepjes van COMPAZ ben ik erbij.

Op een zaterdagnamiddag in de adventsperiode van 2017, na een mooie lezing van Gaby Quicke in zaal De la Torre van AZ St. Jan – Campus Sint-Franciscus Xaverius te Brugge werden uitnodigingsbriefjes uitgedeeld om je in te schrijven voor een leesgroepje. Ik heb mij toen direct ingeschreven en ik heb er nog helemaal géén spijt van!

Zo’n groepje is voor mij een plaats voor geloofsgroei en heilzame spiritualiteit. Ik kom er in contact met intens gelovige mensen waarvan ik dacht ze niet meer écht bestonden.

Zo als tochtgenotem samen een religieus boek lezen, uiteenlopende onderwerpen bespreken en actualiseren, onze meningen uitwisselen, doet mij goed voelen en schenkt mij steun en begrip, en zeker doet het me ook thuiskomen bij God.

Het volgende citaat van Augustinus dat we als deelnemers van het leesgroepje mochten ontvangen, heeft mij enorm veel deugd gedaan. Vaak spreek ik het uit in mijn gebed dat soms moeilijk gaat:

Vertrouw het verleden toe

aan Gods genade

het heden

aan Gods liefde

en de toekomst

aan Gods voorzieningheid.

Zelfs in deze coronatijd worden er digitale bijeenkomsten georganiseerd en door de stap te durven zetten om deel te nemen aan de onlinebijeenkomsten, mocht ik ook de verbondenheid met elkaar en het elkaar ontmoeten ervaren – weliswaar voor een scherm zittend – maar de vriendschap straalt doorheen het scherm hoor!

Het is een échte aanrader om toch zo met mekaar contact te houden en gezellig te communiceren. Anne begeleidt dit alles met haar intens engagement en ze zorgt ervoor dat we ons doorheen de meeting op ons gemak voelen. Dankjewel Anne en zr. Christine.

Een genietende deelneemster, Sonia