Companheira Agostiniana

Het project COMPAZ, Companheira Agostiniana Zwartzusters, startte op 2 februari 2017. Het ontstond vanuit de ontmoeting tussen Zr. Christine, algemeen overste van de Zwartzusters van Bethel o.s.a. en pastoraal medewerker Anne Desmet, met jarenlange ervaring in de zieken- en jongerenpastoraal.

Al meer dan 655 jaar zetten de Zwartzusters van Bethel, o.s.a. zich vanuit hun Godgewijd leven en christelijke spiritualiteit in voor zieken- en bejaardenzorg in Brugge, Oostende, Veurne, Diksmuide, enz. De Braziliaanse Zwartzusters nemen de pastorale en sociale zorg voor en met de armsten ter harte. Hun evangelische drijfveer is: ‘Bonos fructos facere’ wat vertaald betekent: ‘Goede vruchten voortbrengen’.

Vandaag zoeken velen verbondenheid die eenzaamheid overbrugt, zingeving, inspiratie en diepgang die voluit leven doen. Gedragen door de religieuze gemeenschap van de Zwartzusters en door de spiritualiteit van Augustinus willen wij met ons project Companheira Agostiniana tochtgenoot-compagnon worden op je levensweg. Misschien herken jij je ook wel in de vertaling van een stukje uit het lied Caminheiro van Astúlio Nunes, dat ons inspireerde bij de naamgeving van ons project. Ook jij bent er welkom!

Verloren, verward, vanbinnen zo leeg en alleen,
zoek ik een weg, die de mijne kan zijn.

Het maakt niet uit of hij zwaar valt, ik zoek sporen naar ergens
want de strijd die ik moet voeren is tegen een weg zonder doel.

Reiziger, je weet toch: er is geen weg gebaand!
Stap voor stap, beetje bij beetje, is het dat de weg wordt gebaand!