Bijbelgroepje

4 keer per jaar, de eerste dinsdag van september, december, maart en juni van 18u tot 21u komen we samen in Genthof 15 te Brugge met een Bijbelgroepje. Wie wil aansluiten is welkom, wij zijn een open groep!

Thérèse T’Sjoen geeft wat commentaar bij een Bijbeltekst. Daarna laten we die tekst tot ons spreken. Door verrijkend te delen wat ons treft of wat vragen oproept, plaatsen we de Bijbeltekst in ons persoonlijk leven. Deze uitwisseling sluiten we af met een gebed. De ontmoeting eindigt met een gezellig samen zijn waarbij een broodje en een drankje aangeboden worden.

Eind mei 2019 gingen we naar het Bijbelhuis in Zevenkerken. Het goede weer maakte dat sommigen die verplaatsing per fiets, langs groene en rustige wegen aflegden. Jean Bastiaens nam ons met zijn enthousiaste en deskundige uitleg mee voor een rondleiding. Daarna kon iedereen individueel met uitleg via een koptelefoon stilstaan bij wat haar het meest interesseerde. Er was zoveel te beleven.

Voor hen die zich verder willen verdiepen in de Bijbel gaf Jean Bastiaens ons de tip om twee boeken van de Bijbel tegelijkertijd te lezen en het ene boek licht te laten werpen op het andere. Die Bijbelse werkelijkheid leren kennen, mediteren over het Woord van God, trekt nog altijd mensen aan. Het Woord van God doet wat het zegt, het schenkt leven in overvloed voor wie er zich voor openstelt.

Ook nu sloten we deze inspirerende namiddag af met een kopje koffie en een pannenkoek in de boomgaard.