Verdiepingsmomenten

Maandelijks is er een verdiepingsmoment dat samen met enkele studenten voorbereid wordt. Met een lied, een filmfragment, een tekst, een gebed, een symbool wordt persoonlijk en in groep stil gestaan bij thema’s die ieders hart beroeren.

Enkele voorbeelden:

Maandagavond 26 maart 2018: The meaning of life is tot discover

We stonden samen stil bij de vraag: Wat geeft jouw leven zin, wat inspireert jou?

Na een fijn en tevens gezellig avondmaal mochten Louise, Lotte en Marïama hun kijk op het leven delen. Na hun presentaties kregen we een opdracht. Anne legde een aantal bladen met daarop drie vragen en een afbeelding op de grond. We kozen wat ons aansprak en beantwoordden één vraag zoals:

 • Wat is je lievelingsboek?
 • Waar zou je willen zijn binnen hier en vijf jaar?
 • Vind je geloven in jezelf gemakkelijk?
 • Maakte je het mee dat anderen beloofden voor jou een kaars te ontsteken; hoe heb je dit ervaren?
 • Geloof jij in God?
 • Wat betekent geloof, hoop en liefde voor jou?
 • Mediteer of bid je soms?

Uiteindelijk kwamen we tot een diepgaand gesprek en leerden we elkaar nog beter kennen. Het was super interessant. Iedereen kwam aan het woord en deelde haar visie in de groep. Zoals gewoonlijk kregen we op het einde van de bijeenkomst een leuk souvenirtje mee. Het gesprek werd verdergezet aan tafel en afgekoeld met een ijsje. The meaning of life is indeed to discover. Er is nog veel dat we van mekaar kunnen leren! Marïama

Aangezien de voorbereiding op stages en examens veel tijd vragen, zaten we op 16 april gewoon samen voor een lekker zelf gekozen avondmaal waar zuster Christine voor zorgde: ‘frietjes met gehaktballetjes in tomatensaus’ met als verrassing een lekker stukje ijstaart, dan nog wel van een paaslammetje. Anne gaf ons enkele tips voor de blok. We wensten elkaar veel goede moed en succes! Samen zijn doet goed!

Maandagavond 13 november: ‘Liefde overwint’

Op maandag 13 november kwamen we weer met een leuke studentengroep bij elkaar. Het thema van deze avond was: ‘Liefde overwint’. Wat was er veel liefde die avond!

Sommigen van ons kozen een filmfragment waarin we de kracht van liefde lieten zien. Dat Disney daar vol van is, werd zichtbaar, want buiten ‘if I stay’ waren het allemaal fragmenten uit Disney-films. Tof!

 • Welke plaats heb jij in de cirkel van het leven?
 • Waar zie jij in je leven dat liefde ontdooit?
 • Waar merk je dat liefde verdedigd wordt?
 • Welke keuzes maakten jou tot wie je nu bent?

In stilte beantwoordden we deze vragen en daarna deelden we onze antwoorden met onze gebuur. We beluisterden de hymne van de liefde uit de Korintiërsbrief in verschillende talen. Daarna staken we een kaars aan en deden hierbij een wens of een gebed. In tussentijd kwam zuster Christine weer binnen en kon zij ons helpen om Ubi Caritas te zingen, want zonder haar was het niet gelukt. We danken zuster Christine ook voor de lekkere macaroni met hesp en kaas. Het was heerlijk!

We kijken allemaal erg uit naar volgende maand, dan is het thema ‘Kijk naar de sterren’ en gaan we naar de sterrenwacht! Ik ben blij en dankbaar dat ik elke maand bij deze lieve mensen mag zijn. Evelien K.

And Tamara S. R. from Spain continues in English: ‘Love is powerful, love is big, love conquers all. Love is always present: there is love in your family, there is love in relationships and friendship, there is love in yourself… We have to protect it because it makes us, it helps us to find our place in the circle of live. There is no love without live and there is no live without love’.