Love is in the air: een nieuwe studentenavond

Love is in the air: tijd voor een nieuwe studentenavond.

Het was al eventjes geleden dat we gezellig samenkwamen, want in de voorbije examenperiode hadden we daarvoor geen tijd. De studentenavond van februari 2023 stond in het teken van vriendschap, liefde, relaties… Valentijn zat daar voor iets tussen.

We waren met 16, zr. Christine, Anne en gastspreekster An De Coster inbegrepen. Een aantal nieuwe studenten waren er voor de eerste keer bij. Daarom deden we eerst een kennismakingsrondje. We ontmoetten studenten uit Letland, Vietnam, Polen, Finland. De jarigen van de voorbije tijd ontvingen van zr. Christine een klein cadeautje.

Daarna beluisterden we het lied ‘Love is in the air’ en een stukje uit het ‘Hooglied van de Liefde’. Vervolgens schoven we aan tafel en aten we een overheerlijke maaltijd die het zorgteam van de zusters klaarmaakte: spaghetti en vanillepudding met speculaas.

Na het eten kreeg een vroegere collega van Anne, An De Coster, het woord. Ze besprak waardevolle bouwstenen om liefde en relaties gestalte te geven. Zij is partner, mama, oma en al jaren getrouwd. Er was ruimte om vragen te stellen. Anne vestigde daarna nog onze aandacht op ‘de vijf talen van de liefde’.

Vervolgens was het tijd voor de opdracht die Féline, een van de studentes, samen met Anne had uitgewerkt. De studenten werden in twee groepjes verdeeld, de Nederlandstaligen en de Engelssprekenden samen met studenten die vlot het Engels beheersen. Elk groepje kreeg een mandje met allerlei vragen rond het thema vriendschap/relaties… die ze in hun groepje met elkaar konden bespreken en waarover ze hun mening konden delen. Het werd een verrijkende uitwisseling.

De avond sloten we af met het luisteren naar een lied: ‘Everything I do, I do it for you’ en een tekst over liefde uitgedrukt in kleine gebaren zoals het geven van een ellenboog aan je buur, een knipoogje, …

De studentenavond zat er weer op, dank aan alle aanwezigen en aan hen die meehielpen bij de organisatie ervan. We gingen met een voldoening terug naar onze kamer. Féline D.