Getuigenis van Nederlandse studente

Als ik mijn tijd bij de Zwartzusters in Brugge zou moeten omschrijven, zou dat met het woord “warm” zijn. Ik heb me vanaf het moment dat ik mijn kot kwam bekijken, tot het moment dat ik door corona eerder terug naar huis moest, enorm thuis gevoeld.

Het was de eerste keer dat ik op mezelf ging wonen en dan ook nog eens in het buitenland (hoewel Nederland niet heel ver is) en tijdens een pandemie, waardoor in de weekenden naar huis gaan niet zo vanzelfsprekend was.

Daarom vond ik het zo fijn dat ik wist dat er altijd iemand zou zijn waar ik terecht zou kunnen als er iets was, Zuster Christine voor de praktische dingen en Anne wanneer het me even niet zou lukken met het stroomlijnen van mijn stage en de andere dingen. Hoewel het niet per se nodig is geweest in mijn twee maanden in Brugge, vond ik het idee dat het kon alleen maar heel fijn.

Door corona was er veel anders: van mondmaskers tot afgelaste maandelijkse studenten bijeenkomsten en afstand houden, toch heb ik een hele fijne ervaring gehad waar ik heel dankbaar voor ben. Ik zou dan ook zo terugkomen in het mooie klooster. Heel erg bedankt voor de fijne tijd en het warme welkom dat ik kreeg.  Moos E.