Getuigenis online Augustinusleesgroepje

Mijn echtgenoot en ikzelf kwamen in contact met COMPAZ via een aankondiging van een leesgroep over Augustinus in Kerk en Leven.

Dit sprak ons onmiddellijk aan. Ondertussen hebben wij reeds een meerjarentraject doorlopen onder begeleiding van Anne Desmet samen met een groepje interessante mensen. Wij leren tot op vandaag heel wat over het leven van Augustinus. Hierbij wordt steeds de vraag gesteld wat deze teksten kunnen betekenen voor ons anno 2021. De uitwisseling is hierbij heel belangrijk. Iedereen komt aan het woord. Er wordt met zorg naar elkaar geluisterd. Er is steeds voldoende tijd voor gebed en de teksten zijn prima voorbereid door Anne. Deze ontmoetingen blijven nadien nog lang nazinderen.

Door corona werd het initiatief genomen om online bijeenkomsten te organiseren. Dit is voor ons een prima oplossing waar wij ons beiden zeer goed bij voelen. Wij zijn dankbaar dat wij deze kans krijgen.

Anne, oprechte dank voor alles wat je presteert en niet te vergeten dank voor het vele vertaalwerk van het Engelse boek On the road with Saint Augustine naar het Nederlands, vooral door An De Coster.

Wij zien nu reeds uit naar de volgende online vergaderingen.

Van harte, Hans en Sophie uit Heule

PS Wie nog wil aansluiten, kan mailen naar compaz.brugge@gmail.com