Tafel van ontmoeting en gastvrijheid

COMPAZ biedt u vandaag de twee opgenomen filmpjes aan met als gastspreker Gabriël Quicke rond het thema: Van ontmoeting naar gastvrijheid. Ze zijn te vinden op het youtube-kanaal van COMPAZ Brugge of via deze linken:

 

 

Deel 1 gaat over de plaats van ontmoeting; deel 2 over de tafel van gastvrijheid. Dit is ons digitaal alternatief voor onze Augustinusnamiddag die in de maand december niet live kon doorgaan. Waar we allemaal naar verlangen zijn authentieke ontmoetingen, warme relaties, erbij mogen horen, verbondenheid midden verscheidenheid, echte gastvrijheid. De twee filmpjes van ongeveer 25 minuten, met meditatief dwarsfluitspel door Paul De Baere, geven een antwoord op de vragen: hoe wij dit voor elkaar kunnen realiseren en waar we onze diepste inspiratie kunnen halen om het vol te houden.

Vandaag is het 6 januari, het feest van Driekoningen, ook al werd het dit jaar in de liturgie al vorige zondag gevierd. Voor orthodoxe christenen is deze dag hun Kerstfeest, het feest van de openbaring van Christus als het Licht voor alle volkeren. In het zuiden van Frankrijk is ‘epifanie’ een volksfeest. De specialiteit van de dag is de verkoop van epifanietaarten, met een kroon er bovenop en een boon erin voor wie de koning mag zijn.

Hoe dan ook zowel Gabriël Quicke als de Driekoningen wijzen ons de weg naar hoe dat we in het spoor van en naar Jezus, mensen met een warm hart kunnen worden die weten welke geschenken er echt toe doen!

Veel kijk- en luisterplezier toegewenst!