Studentenavonden op kot in Brugge

Start studentenbijeenkomsten op kot bij Zwartzusters in Brugge
Twee studenten die voor de eerste keer hier op kot zitten, delen graag hun eerste indrukken.
 
Toen ik op twee september naar Brugge verhuisde, had ik niet echt een idee wat ik kon verwachten van het op kot gaan bij de Zwartzusters van Brugge. Ik had wel gelezen over de maandelijkse bijeenkomsten met de andere studenten, maar had er geen beeld bij. Op 14 en 21 september 2020 woonde ik de eerste bijeenkomsten van het nieuwe collegejaar bij, waarschijnlijk iets anders dan normaal in verband met de coronamaatregelen, maar daarom niet minder gezellig, volgens mij. Tot die eerste bijeenkomst had ik nog weinig andere bewoonsters gezien en was daarom erg benieuwd naar de mensen met wie ik in een huis “woon”. Bij beiden bijeenkomsten leerden we aan de hand van inspirerende quotes, kleuren en vragen- en voorstelrondjes elkaar (en misschien onszelf ook wel) wat beter kennen. Hoewel het door de mondmaskers en de afstand misschien iets onwennig was in het begin, bleek dit nergens voor nodig. Al snel voelde ik me erg op mijn gemak in de groep en dat zorgde er ook voor dat ik me meer thuis voelde in mijn kot! Moos
 
21 september hebben we de tweede ontmoetingsavond gehad. Bij deze avond waren ook de meiden die hier al langer op kot zitten, hierdoor konden we elkaar allemaal wat beter leren kennen. We hebben eerst in de tuin onder het genot van een drankje samen twee aan twee gesproken en daarna hebben we elkaar voorgesteld aan de rest van de groep. We hebben elkaar verteld over de verwachtingen die we hebben voor dit schooljaar en over de verwachtingen die we hebben over hier op kot wonen. Het thema van de avond was ‘true colors’ en hier zijn we dan ook dieper op ingegaan. Na een heerlijk avondmaal en niet te vergeten de (heerlijke) chocolademousse hebben we open met elkaar gedeeld welke kleur we bij ons zelf vonden passen en waarom we dit vonden. We hebben het samen over onze goede eigenschappen gehad en over onze eigenschappen waarvan we willen dat die dit jaar nog zullen verbeteren. Samen hebben we daarna naar het lied ‘true colors’ geluisterd. Buiten hebben we nog een bloem gekregen met de boodschap dat wij allen net zo mooi open zullen bloeien tijdens onze tijd hier. P.v.O.