Studentenavond: zie ginds komt de stoomboot…

 

~Zie, ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan! Hij brengt ons Sint-Nicolaas, ik zie hem al staan. Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer. Hoe waaien de wimpels al heen en weer. ~

Hier zijn we dan, de studentenavond op 6 december. En zo blijkt dat sinterklaas zelfs ons op kot niet is vergeten. Gedurende deze studentenavond waren wij als groep zeer enthousiast over de komst van sinterklaas en hebben wij natuurlijk ook super goed gezongen. Na een lekkere maaltijd mochten wij de sint en zelfs zijn piet ontvangen. Wij hebben een brief of een kleurplaat mogen voorlezen/afgeven aan de sint. Ook was het voor ons een super aangename verrassing dat de sint ook zijn boek opendeed en ons vertelde wat hierin geschreven stond… Vinden jullie dit ook niet even een spannend moment, zo het grote boek van de sint? Wat zou hier toch instaan? 

Voor mij persoonlijk was het zeker en vast een positief zetje om zo’n mooie zaken te horen te krijgen! De sfeer en ontspanning die terug te vinden is, op niet enkel deze maar ook de voorbij studentenavond, vormen telkens weer een prachtig moment van rust en geven terug energie om nog gemotiveerder verder aan de slag te gaan en verder te groeien als persoon! Na de komst van de sint en piet hebben wij als groep wat diepgaandere gesprekken kunnen voeren en elkaar nog wat verder leren kennen. Tenslotte is het weten dat we bij elkaar terecht kunnen op dit kot, een heel grote meerwaarde. (Voor mij is dit meer een thuis geworden dan simpelweg een ‘kot’).

In grote dankbaarheid voor onze coach Anne en voor zr. Christine die deze avonden met zoveel enthousiasme blijven organiseren en ons allen toch ontzettend inspireren!

Ik laat jullie ook delen in mijn sinterklaasbrief die ik schreef met wat hulp van google:

Beste Sint en Piet
Vergeet me alsjeblieft niet!

Ik ben vreselijk slecht in gedichten te schrijven,
Maar toch heb ik dit nu even uit mijn bolletje zitten wrijven.

Ik ga toch eens snel beginnen met te studeren,
Om gedichten maken te leren.

Dit valt niet even goed mee,
Maar ik heb altijd toch een idee!

Veel cadeautjes of een gedicht op rijm,
Ik wil gewoon gezellig samen zijn.

Sint en Piet verklaren mij soms wat maf,
Maar het gedicht is nog helemaal niet af.

Ik wens voor jullie vooral momentjes van kracht, licht en moed
En wil graag nog even zeggen, wat doen jullie het allemaal toch goed!

Laat niemand het prachtige lichtje doven,
Altijd volledig in je eigen kracht geloven!

Wel, dit was mijn gedicht,
Hiermee heb ik jullie nu toch best wel wat ingelicht!

Dank jullie wel voor het mooie jaar!
Tamara