Leesgroep: Ons hart op de vlucht

Met de openingszinnen van de door ons gemaakte Nederlandse vertaling van het boek On the road with Saint Augustine, A real-world spirituality for restless hearts, willen wij ook jou aanspreken.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor het leesgroepje rond dit boek dat start op dinsdagavond 8 september van 18u30 tot 21u bij de Zwartzusters in Genthof 15 te Brugge. We komen samen met mondsmasker en op afstand en er wordt niet gegeten.

Dit boek is geen biografie. Het is geen boek over Augustinus. In zekere zin is het een boek dat Augustinus geschreven heeft voor jou. Het is een op weg zijn met Augustinus, zoals het een op weg zijn is met jezelf. Het is een reisverslag van jouw hart. Het is een op weg gaan met de verloren zoon die de weg gegaan is die jij ook denkt te moeten gaan.

Maar het is ook een getuigenis van de auteur die al een tijd met Augustinus onderweg is. Hijzelf is op weg gegaan met Augustinus. Hier wil hij ons delen wat Augustinus hem getoond heeft.

Dit boek is een uitnodiging om op weg te gaan met een oude Afrikaan. Je zal verbaasd zijn hoe goed hij je kent. Door zijn diepe solidariteit met mensen onderweg, kent hij hun problemen, frustraties en mislukkingen. Als hij zich een weg baant naar de geheime hoeken van ons hart, van onze verlangens en angsten, is het alleen maar omdat hij op vertrouwd terrein is: hij heeft het allemaal waargenomen in zijn eigen ziel. Augustinus is geen rechter, hij lijkt meer op een uitstekende coach. “Niets van wat jij mij vertelt, verbaast mij”. “Laat mij jou mijn verhaal vertellen”.

Het thema van de eerste bijeenkomst is: “Ons hart op de vlucht”

Wie interesse heeft kan contact opnemen via Compaz.brugge@gmail.com