Hartverwarmende Augustijnse ontmoeting

In Nederland bestaat al langer een Augustijnse Beweging gesteund door de paters Augustijnen die hun gemeenschappelijke verbondenheid vorm geeft in vieringen, leesgroepjes, ontmoetingen, vormingsdagen. Onlangs werd daar ook het Augustijns Verband opgericht.

Dinsdag 17 juli mochten we in Brugge drie van hen ontmoeten. Annemieke Pacilly, Marianne Fijn en de augustijn Joost Koopmans brachten ons thematische brochures die opgesteld werden vanuit de overvloed van Augustinus’ geschriften.

4 thema’s zullen wij in het najaar behandelen in Augustinusleesgroepjes: ‘Tolle lege’ – ‘Neem en lees’. We gaan met Augustinus op weg door de seizoenen van het leven met als leidraad:

  • Je vriend als gids: gedachten over vriendschap.
  • Gast in huis, God in huis: gedachten over gastvrijheid.
  • Doden die leven: gedachten over dood, verdriet en hoop op (eeuwig) leven.
  • Tussen kribbe en kruis: gedachten over Gods nederigheid

Mochten zo’n bijeenkomsten je interesseren dan ben je welkom op dinsdagavonden: 11/09, 09/10, 13/11, 11/12/2018 of op woensdagnamiddagen 12/09, 10/10, 14/11, 11/12/2018. Meer info te bekomen via compaz.brugge@gmail.be of 0492/72 46 83

Hun andere brochures worden ook te koop aangeboden op zondagnamiddag 26 augustus waar we ‘Op zoek gaan naar sporen van Augustinus in Brugge’: een inspirerende Augustinusverkenning waar je in een vorige ‘In de kijker’ meer uitleg over vindt! https://www.compaz.be/uitnodiging-inspirerende-augustinusverkenning-in-brugge-op-zondagnamiddag-26-augustus-2018/

Onderstaande foto’s laten jullie mee genieten hoe dat samen bidden, samen eten en het leven delen echt iets uitdrukt van de vreugde van als broeders samen te zijn, verbonden in de Heer!