Augustinusnamiddag 26 augustus 2023

Voor de zomereditie van de Augustinusnamiddag van COMPAZ viel onze keuze deze keer op Professor Anthony Dupont (KUL) en Mevrouw Patricia Adriaens (CEO Fribona) als sprekers. Zij belichtten de drie belangrijkste Augustijnse waarden: eerlijkheid, nederigheid en gastvrijheid.

En wat was het een fijne namiddag. Professor Dupont sprak vanuit zijn expertise als onderzoeker op een heel toegankelijke en begrijpelijke manier en bracht zo elk van de drie basiswaarden tot leven. Zijn betoog werd afgewisseld met een getuigenis van Mevrouw Adriaens. Vanuit haar concrete leef- en werkwereld toonde zijn hoe zij deze drie basiswaarden vandaag werkelijkheid laat worden en gestalte geeft.

Hun insteek was verfrissend en bemoedigend, doordringend tot de kern van het leven zoals het is in onze tijd die we vaak als moeilijk, woelig, beangstigend ervaren (zoals Augustinus in zijn tijd). Maar zoals Augustinus zei: zoals wij zijn, zo zijn de tijden. Met deze drie pijlers: eerlijkheid, nederigheid, gastvrijheid kan elk van ons dus zeker aan de slag om deze waarden werkelijkheid te laten worden en het verschil te maken in ons dagelijks leven. An De Coster