Augustinus’ visie op Maria

In het heel inspirerende boek van Gaby Quicke, Feest vieren met Augustinus. Laat de liefde de wacht houden, lezen we op p. 32-33 Augustinus’ visie op Maria.

Augustinus spreekt over Maria als model van de Kerk. Maria ontmoeten is de Kerk ontmoeten. De Kerk is voor Augustinus geen abstracte realiteit. Christus is het Hoofd van het Lichaam dat de Kerkgemeenschap is. Wij zijn de ledematen. De Kerk is de pelgrimerende Kerk met haar tent op de rug, onderweg naar het hemelse Jeruzalem. ‘Het eigenlijke huis van God zijn wijzelf: Wij zijn de Kerk’. En het huis dat wijzelf zijn, wordt opgebouwd door de liefde. Zonder de liefde vervalt de Kerk tot een ruïne.

Een korte passende aansporing van Augustinus om er ons door te laten voeden op het Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming. Moge Maria, Moeder van de Liefde, ons bijstaan op die liefdesweg! Zalig Hoogfeest!

Wie graag dit boek samen met anderen in vijf maandelijkse bijeenkomsten wil lezen, kan zich inschrijven. Meer info en mogelijkheid voor inschrijving vindt u op: https://www.compaz.be/augustinusleesgroepjes/

Het boek zal ook verkrijgbaar zijn op de Augustinusnamiddag van 26 augustus in het grootseminarie van Brugge. Het onderwerp waarrond we dan samenkomen is: Augustinus’ kompas in crisistijd: eerlijkheid, nederigheid en gastvrijheid. Meer info en mogelijkheid voor inschrijving vindt u op https://www.compaz.be/augustinusbijeenkomsten1/