Augustijns rendez-vous in Brugge

Op onze website compaz.be verschijnt er vanaf 15 augustus, een reeks podcasts in beheer van COMPAZ onder redactie van Lieve Desmet; coördinatie, samenstelling en montage door Anne Desmet. Iedere podcast duurt ongeveer een 20-tal minuten, iedere week komt er een nieuwe podcast bij.

In deze eerste podcast nemen we jullie mee naar Brugge in het jaar 1300. We hebben er een eerste Augustijns rendez-vous met de zusters en broeders van het gasthuis Sint-Jan. Hieronder kan je de podcast rechtstreeks aanklikken.

https://www.compaz.be/…/podcast-1-augustijns-rendez…/

Naarmate steeds meer oude archieven beschikbaar worden, hebben we ons voorgenomen om op stap te gaan door Brugge. We snijden een thema aan dat als dusdanig minder in de gidsenwandelingen aan bod komt. We stellen ons de vraag waar in Brugge religieuzen die de regel van Augustinus volgden, leven en werken.

We bieden onze ontdekkingstocht aan in een reeks podcasts die je ook al wandelend door Brugge kan beluisteren. Deze verhalen zitten vol van vergeten mensen, mensen die vanuit een spiritualiteit en geloof heel merkwaardige dingen durven doen!

Kom we vertrekken!