Telefoonpastoraal van COMPAZ

Telefoonpastoraal – Pastoral da escuta… tijdens de advents-, kerst- en nieuwjaarsmaand, ook met medewerking van Liesbeth Degryse als vrijwilliger bij COMPAZ.

Deelnemers aan één van de COMPAZ-activiteiten in de voorbije jaren, kregen onlangs een mail of brief dat COMPAZ dit jaar haar wensen telefonisch zou aanbieden. Tevens is het een gelegenheid voor een deugddoend gesprek, in een tijd waar noodgedwongen vele religieuze en culturele activiteiten wegvallen. Midden deze coronatijd zijn er zeker mogelijkheden om met elkaar verbonden te blijven en elkaar gelovig te dragen, midden het leven zoals het is!

Liesbeth, als lid van de ondersteuningsgroep van COMPAZ en ook met pastorale ervaring in het werkveld, vroeg ons of ze als vrijwilliger daaraan mocht meewerken. Eén avond in de week zal zij ook mensen die dit wensen opbellen. Zij die liever geen telefoontje ontvangen, kregen ook de kans om ons dit te laten weten, en daar houden we natuurlijk rekening mee.

Samen met Anne, pastoraal medewerker van het COMPAZ-project, hopen we van op deze manier, iets uit te dragen van een hartelijke gastvrijheid, zo eigen aan de Augustijnse spiritualiteit van de Zwartzusters van Bethel van Brugge.

Sterker, daar waar Jezus vandaag opnieuw geboren wordt, ook in deze coronatijd, opent Hij zijn armen en drukt daarmee uit “wees welkom bij Mij”, open je hart en laat Mij geboren worden in je hart, in je woning, in je relaties… Samen onderweg zijn, is hartverwarmend, maakt minder eenzaam en biedt perspectief. Liesbeth en Anne zullen dit laagdrempelig concretiseren door een telefoontje!