Studentenbijeenkomst: wat een wonder gebeuren

Het korte filmpje over de studentenontmoeting bij de Zwartzusters op kot van za 26 juni 2020 getuigt van het volgende:

Het is een wonder gebeuren als mensen elkaar echt ontmoeten. Kijk, denken ze, ik werd verwacht… dat kun je aan duizenden dingen voelen en zien. Hartelijkheid bloeit in elk gebaar, men is gewoon gelukkig bij elkaar. Wanneer ze afscheid nemen, verlaten ze wel elkaar maar laten elkaar niet alleen. (Om het met de woorden van Ward Bruyninckx te zeggen).

Daaraan proberen we bij de Zwartzusters op kot in Brugge ook te werken. Als studentencoach mag ik telkens weer tochtgenoot zijn van jonge mensen, van hier bij ons of vanuit het buitenland, en er zorg voor dragen dat studenten beluisterd worden en waar nodig met raad of daad bijgestaan worden. Iemand die met glans afgestudeerd is, verwoordt het als volgt: “Een meerwaarde aan het kotleven bij de Zwartzusters is de studentencoach. Het voelde goed om te weten dat er iemand was om te luisteren en te helpen bij het instuderen van een moeilijk stukje leerstof. Hierbij zeg ik dankjewel voor de mooie tijd, aan alle personen van het Zwartzusters-team!”(D.V.) Ook in het filmpje komen er nog drie studenten aan het woord.

Wat een wonder gebeuren is het jongvolwassenen tijdens hun studies te zien openbloeien, midden het leven zoals het ook voor hen is!