Zomerse vakantietijd: een tocht ondernemen naar de kern van ons bestaan

In deze zomerse vakantietijd moedigt Augustinus ons aan om een pelgrimstocht te ondernemen naar de kern van ons bestaan.
Wandelen, stappen, op weg gaan, betekent verder gaan, doorgaan en niet dralen, vooruitgang maken in het nastreven van het goede. Zing, en trekt verder!
(Gaby Quicke, Brug van Barmhartigheid p. 25).

 

Concreet begon het voor vele studenten met hun kamer opkuisen en leeg maken. Elkaar uitwuiven, voor twee maanden iets anders doen: een vakantiejob, op reis gaan, een festival, samen zijn met vrienden en familie. Na een intense studie- en stageperiode even ontspannen en volop genieten van duizend, duizend dingen om daarna in september terug de draad op te nemen.

In huis begint de grote kuis, hier en daar wat opfrissend schilderwerk. De tuin toont zijn pracht en schenkt de rijkdom van zovele geuren en kleuren aan thuisblijvers en vakantiegasten.

We kijken al uit naar de Augustinusverkenning van zondagnamiddag 26 augustus
https://www.compaz.be/uitnodiging-inspirerende-augustinusverkenning-in-brugge-op-zondagnamiddag-26-augustus-2018/.

We zullen ook tijd vinden om het komende werkjaar voor te bereiden. Gastvrijheid, elkaars leven delen, elkaar gelovig zoekend nabij zijn, ons inspireren aan Augustinus, een leesgroepje, een Bijbelgroepje zullen ook volgend jaar de rode draad zijn. Van harte: voor wat voorbij is ‘dank’, voor wat komt ‘ja’!

Gisteren kreeg ik een nieuw boekje in handen, uitgegeven door de abdij van Berne met als titel: Augustinus. Eert in elkander God. Woorden voor elke dag van het jaar. 224p.
Mogen we ook de komende tijd de ander als kostbare parel ontmoeten en
omringen met onze liefde, zorg en tederheid!

Dank voor jullie meeleven, meewerken, deelnemen aan één of andere activiteit van COMPAZ!
Een deugddoende vakantietijd toegewenst!