Whats’ your drive?

What’s your drive? Was het onderwerp van de voorbije studentenavond van COMPAZ op donderdagavond 7 november 2019. Enkele verjaardagen werden gevierd en samen eten en een stukje leven delen was best aangenaam.

Daarna deelden we in een verdiepingsmoment wat onze ‘drive’ in het leven is, wat maakt dat we doen wat we doen. Iedere studente had dit op een creatieve manier op een kaartje uitgedrukt en was bereid dit te delen met de anderen. Jan Rossaert een jonge opa met ervaring als kinesist, pastoraal werker en vormingsmedewerker van Caritas was die avond ook in ons midden. Aan de hand van korte filmfragmenten met commentaar deelde hij wat zijn drive in het leven is. Actief en open luisteren, toewijding, mensen nabij komen, groot respect opbrengen voor ieders levensovertuiging, zin geven aan het leven, een kaars ontsteken, bidden voor… zovele zaken die maken dat er mooie kwaliteitsvolle relaties mogelijk zijn en dat het leven een diepe zin heeft.

We sloten af met het verhaal van de ontmoeting van een man met het jongetje dat zeesterren terug in zee wierp… voor die zeesterren maakte het wel het verschil! Net zoals wij ook het verschil kunnen maken. De ontvangen kleine magneet-spreukjes en de fietsreflectoren… lieten ons inzien dat ook wij ‘licht’ kunnen zijn voor anderen. In december zien we elkaar weer rond een Kerstgebeuren: ‘Dreams become true’!