Studentenbijeenkomsten bij de start van het nieuwe academiejaar

Op kot bij de Zwartzusters in Brugge waren er bij de start van het nieuwe schooljaar twee studentenavonden. Griet en Sofie geven hun indrukken weer. Het thema van de avond was: Follow your dream, it is the key for the future.

16 September: eerste dag op ‘mijn nieuw kot’ bij de Zwartzusters. Ik vond het alvast een spannende dag want die avond was er de eerste studentenbijeenkomst. Anne verwelkomde ons hartelijk en iedereen die wat onwennig was voelde zich er direct thuis. We startten de avond met onszelf voor te stellen en enkele leuke weetjes te vertellen. Hierna was het tijd om lekkere macaroni te eten en wat te kletsen aan tafel. Op het einde van de avond mochten we een quote kiezen die past bij onszelf en bij de verwachtingen van ons kotjaar bij de Zwartzusters. Ik vond het een heel geslaagde avond en heb alvast enkele toffe mensen leren kennen. Griet D.

23 September – We werden hartelijk verwelkomd door Anne en Zuster Christine met een hapje en een drankje. Het was spannend om elkaar voor de eerste maal te ontmoeten. Hier en daar sloegen we een babbeltje en leerden we elkaar al een beetje kennen. We werden uitgenodigd om in een andere ruimte in een cirkel te gaan zitten. Door elkaar vragen te stellen en in gesprek te gaan, leerden we onze buur beter kennen. Hierna was het de bedoeling dat we onze buur voorstelden aan de hele groep. Aangezien er ook buitenlandse studenten aanwezig waren, gebeurde dit met de nodige Engelse vertaling door Griet en Yasmien, wat heel vlotjes verliep. Later mochten we onze voetjes onder tafel schuiven voor een lekkere ovenschotel. Tijdens het eten was het zeker en vast niet stil. Het was aangenaam om gemeenschappelijke onderwerpen te ontdekken. Na het eten kregen we de tijd om na te denken over onze dromen en mochten we deze op een briefje noteren. Daarna mochten we een kaarsje branden en kregen we een leuk huisje mee met een mooie symbolische waarde. Wat een fijne start! Sofie V.