Studentenavond maandag 25 maart 2019

Met de studenten op kot in het Genthof te Brugge zijn we deze week terug samen gekomen. Aan tafel werd er heel wat gedeeld over hoe stages en studies verlopen of over al het andere dat ons nu bezig houdt. Ondertussen genoten we van lekkere lasagne en stukje taart of een ijsje als dessert.

In een verdiepend moment deelden we met elkaar wat onze voornaam bij ons oproept. Opvallend was dat iedereen graag heeft dat men haar naam juist uitspreekt en schrijft… en er waren ook enkele bedenkingen bij een naam die veel gegeven wordt of waarover er liedjes gemaakt worden. De klank van een naam verbond iemand ook met haar persoonlijkheid. Dat iedere naam ook een betekenis op zich heeft, werd verkend in een PP: ‘Roemvolle strijder’, ‘De jeugdige’, ‘Gewijd aan God’, ‘Sterk, dapper, vrij’, ‘De ijverige’, ‘Genadig’… Naast hun verjaardag vieren mensen soms ook hun feestdag. Wanneer valt die van ons? In alle eerlijkheid werd ook met elkaar gedeeld of we al of een niet een naam geven aan wat ons overstijgt. Hoe dan ook hopelijk kan en mag ieder van ons leven vanuit die diepe realiteit verwoord in een lied van de Elegasten: ‘Kom, kom wees welkom… kinderen van de zon’!

Ongelooflijk dat de tijd zo rap vliegt… de volgende twee bijeenkomsten naderen al opnieuw de blok en de examenperiode! Goede moed! Anne D.