Studentenavond: Life is a true love story?!

Maandelijks organiseren Anne en Zr. Christine voor de studenten een studentenavond. Het is een avond om verjaardagen te vieren, elkaar beter te leren kennen, samen te zijn en verhalen met elkaar te delen. Op maandag 26 februari stond de avond in het teken van Liefde: “Life a true love story?!” Ook nodigden ze twee gasten uit, Julie een kotgenootje en An een collega uit de vriendenkring. Zij wilden die dag hun ervaringen over hun liefde met hun partner en familie delen.

We begonnen de avond, allemaal aan tafel, smullend van de huisgemaakte lasagne en van de heerlijke appeltaart gemaakt door het personeel op vraag van Zr. Christine. We hebben ons aan elkaar voorgesteld, gezongen voor de jarigen en gebeden. Na het eten verwoordde Anne waarom Life a true love story is en dat het voor iedereen verschillend kan zijn. Daarom stond er een vraagteken en uitroepteken naast het thema. Snel daarna deelde Julie wat liefde voor haar en haar partner betekent. Na haar presentatie mochten we vragen stellen en hebben we een complimentenrondje gedaan, de donderdag erop was immers complimentendag. Iedereen kon op een blaadje haar naam schrijven en dat werd doorgegeven totdat het weer gevuld met complimenten bij die persoon kwam. Daarna vertelde An wat liefde voor haar betekent, niet alleen de liefde als partner maar ook de liefde voor haar kinderen en kleinkinderen. Het was heel mooi om naar beide verhalen te luisteren en vragen te stellen. Tot slot ruimden we samen op.

Ik waardeer de studentenavonden van Anne en Zr. Christine enorm, we zijn allemaal studenten, leven op onszelf in een vreemde stad. Dan is het altijd fijn om een avond met medestudenten door te brengen in wijsheid en gezelligheid.

Chrislande