Studentenavond: de vijf talen van de liefde

Op donderdagavond 13 februari kwamen in Genthof 15 te Brugge voor een studentenbijeenkomst op de vooravond van Valentijntjes. Na de examens was het terug tijd om elkaar te ontmoeten en de nieuwe studenten op kot welkom te heten. Sommigen waren afwezig omdat ze in hun derde jaar van hun bachelor op stage waren. Aan de maaltijd leerden we elkaar beter kennen. Daarna was er nog een verdiepingsmoment rond de 5 talen van de liefde. Hans en Grace, een koppel uit de buurt, wilden samen met ons van gedachten wisselen over de volgende vragen:

– Wat heeft de doorslag bij het beginnen aan een goede vriendschaps- of partnerrelatie?

– Hoe weet je zeker dat hij/zij de ware is?

– Wat draagt bij tot het dagelijks geluk in die relatie?

– Hoe speelt die relatie mee in de beslissingen die je neemt?

– Wat valt er volgens jou het moeilijkst in het samenleven met anderen?

– Speelt je levensbeschouwing of je een geloof een rol in het uitbouwen van een partnerrelatie?

– Wat doen jullie samen of apart?

We vroegen ons ook af welke van de vijf talen van de liefde echt niet mag ontbreken in zo’n relatie omdat ze onze persoonlijke voorkeur wegdraagt: Spreken van positieve woorden, tijd en aandacht geven, geschenken geven en ontvangen, dienstbaar zijn of lichamelijke tederheid.

Het lied van van Herman Boon ‘Als ik de liefde niet heb’ deed ons ook verwijlen bij het Hooglied van de liefde die we vinden in de Korintiërbrief hoofstuk 13 van Paulus.

Als slot ontvingen we een hartje en vroegen we Gods zegen om gezegend te worden in de liefde en in vertrouwen de liefde tegemoet te gaan.