Studenten ontdekken COZMIX: ruimte voor verwondering

Cozmix is het bezoekerscentrum van Volksterrenwacht. Op maandagavond 18 december trokken een 15-tal studenten op kot in het Genthof of Oosterlingenplein te Brugge, in een project van COMPAZ, met enkele auto’s naar Beisbroek om onder andere met een telescoop maan, planeten, nevels en sterrenstelsels van nabij te zien. De deskundige uitleg en de projectie in de koepel van het planetarium deden hen ook genieten van spectaculaire videobeelden met passende muziek. Voor eventjes vlogen ze mee over het Mars oppervlak of door de ringen van Saturnus.

Daarna kwamen we samen in Huyze Maranatha in de buurt. Van wetenschappen werd overgestapt naar een oud verhaal over drie wijzen die een ster volgden en uitkwamen bij een kind in de kribbe, een Vredevorst. Die wijzen keken breed, ver en naar omhoog. Zij nodigen ons uit onze ogen en ons hart wijduit open te zetten om met bewondering en dankbaarheid, de tintelingen van Gods goedheid op te merken. In dit verdiepingsmoment klonk de vraag: ‘Waar is de plaats waar Liefde jou verwacht en nodig heeft?’.

De avond werd afgesloten met samen pizza’s eten en genieten van elkaars gezelschap. Dankbaar en tevreden keerden ze terug naar Brugge, om zich voor te bereiden op de komende feesten én blokperiode. Veel goede moed, mogen jullie studie-inspanningen vruchten dragen!

Enkele sfeerbeelden van deze deugddoende avond.