Share the wisdom of your life

‘Share the wisdom of your life’ was het thema van de voorbije studentenbijeenkomst op kot bij de Zwartzusters in Brugge. Sommige studenten konden er niet bij zijn omwille van stages of vele opdrachten. Als verwelkoming ook van een buitenlandse studente, deelden we iets leuks van de voorbije tijd en ontdekten we welke raakvlakken we met elkaar hadden.

Het personeel van de zusters had opnieuw gezorgd voor een lekkere lasagne met … jawel zelf gemaakte chocomousse. Iemand stuurde een foto ervan naar de afwezigen die watertandend een berichtje terugstuurden.

Daarna hebben we samen het ‘Spiritwijzer-spel’ gespeeld. Vanuit ons eigen leven beantwoorden we vragen rond vasthouden-loslaten, samen-eenzaam, kracht-moedeloos, hoop-wanhoop, blij-droevig. Mooi was het hoe we in alle echtheid iets van het diepere van ons leven in respect met elkaar gedeeld hebben.

Daarna mochten we een placemat kiezen die voor ons nu een diepere betekenis kreeg tegen de achtergrond van ons zoeken naar onze weg in het leven. Het lied van Friends ‘I will we be there for you, would you be there for me’ vond iemand passend om samen naar te luisteren. Anne merkte daarbij op dat één van de namen voor God in de Joods-Christelijke traditie ook is: ‘Ik zal er zijn voor u’.

Dankbaar sloten we de avond af… of dat dachten we tenminste. Want plots kwam er iemand naar beneden, help mijn ketting is door het gaatje van mijn lavabo gevallen. Met verenigde krachten hebben we een oplossing gevonden om uiteindelijk met een pincet die ketting op te vissen. Eind goed, al goed! Tot de volgende keer op donderdagavond 2 april!