Samenzangnamiddag COMPAZ in de Sint-Walburgakerk te Brugge

Zaterdagnamiddag 24 augustus was het dan zover. In de Sint-Walburgakerk kwamen bijna een hondertal mensen van overal aangewaaid om samen onder de deskundige leiding van dirigent Tom Hoornaert, instrumentaal ondersteund, eenstemmig christelijke liederen te zingen. Kennis van noten was niet vereist. 
We ervaarden hoe deugddoend en hartverwarmend het was om voluit te kunnen zingen en tegelijkertijd stil te staan bij de boodschap dat God er is, met ons meegaat, ook wanneer de reis zwaar valt. Dat Jezus ons ook nu weer samenbrengt, zijn Woord schenkt en zijn Geest zendt. We konden tegelijkertijd het mooie schilderij van de kern van ons christen zijn bewonderen: ja, de dood heeft niet het laatste woord, Christus is verrezen, en in zijn spoor is voor ons ook een toekomst voorbij de dood weggelegd. Een vers, een melodie, een lied… het kan onze bemoedigende levensmelodie worden.
We hadden ook het geluk dat er vijf Braziliaanse Zwartzusters in Brugge waren, samen hebben zij met enkele Vlaamse Zwartzusters, met een Portugees lied ons attent gemaakt op Gods grootheid.
Na het samen zingen konden we elkaar ontmoeten bij een kleine versnapering en daarna trokken we verder, ieder weer naar zijn eigen bestemming, maar verrijkt door de vreugde van het samen zingen! Het heeft ons deugd gedaan aan ons ‘hertje’, zoals wij het in het West-Vlaams kunnen zingen! 
Wie weet is zo’n eenstemmige samenzang van religieuze liederen op kleine schaal, ook maandelijks te herhalen. Ben je geïnteresseerd om dat te doen, laat het ons weten. Wordt vervolgd.