Op stap gaan met de Heilige Augustinus is heel verrijkend

Een hartelijke proficiat en dank voor het gezellig, warm en lekker onthaal bij de Zwartzusters Augustinessen. “Als een arend herleeft mijn jeugd’, het boek dat we zo pas in een Augustinusleesgroepje lezen, is heel boeiend en brengt ons op een breder en ruimer levenspad.

Vele heiligen, alsook Augustinus, kennen wij in hun langere of kortere leven en lijdensweg. In moeilijke levensperiodes kunnen ook wij God vinden en ons broze hart laten raken door Gods helende kracht. Ook wij kunnen God prijzen voor al zijn zegeningen en weldaden. Wanneer wij ook bepaalde levensfasen met Gods genade kunnen overwinnen, kunnen ook wij bij God voorspreker worden voor diegenen die een zware, moeilijke, donkere periode moeten meemaken.

Op stap gaan met de heilige Augustinus is heel verrijkend. Wij leren ons hart beter kennen en ons verlangen wordt aangespoord om ons hart te laten voeden door het goddelijk hart van de Heer Jezus Christus. Wat een rijkdom!

In deze enkele uren van ons samenzijn, ben ik tot de conclusie gekomen, dat wij oneindig dankbaar mogen zijn voor ons leven en voor de voortdurende beweging van de genade daar middenin. Er ontstaat zoveel harmonie, dat het mooiste muziekstuk ons niet kan schenken. Waarom nog twijfelen als onze Schepper en Verlosser door het geloof in ons hart woont. Dankbaar, vreugdevol en geduldig de moeilijkheden in ons leven aanpakken, is een grote schat. Dit leren ons vele heiligen en zeker ook Augustinus.

Met mijn oprechte dank en genegen groeten, Bernadette D.