Leuke studentenbijeenkomst doorspekt met filmfragmenten over liefde

Op maandag 13 november kwamen we weer met een leuke studentengroep bij elkaar. Het thema van deze avond was: ‘Liefde overwint’. Wat was er veel liefde die avond!

Sommigen van ons kozen een filmfragment waarin we de kracht van liefde lieten zien. Dat Disney daar vol van is, werd zichtbaar, want buiten ‘if I stay’ waren het allemaal fragmenten uit Disney-films. Tof!

Om diepgang in de avond te steken, kregen we daarna 4 vragen:
– Welke plaats heb je nu in de cirkel van het leven?
– Waar zie je in het leven dat liefde ontdooit?
– Waar merk je dat liefde verdedigd wordt?
– Welke keuzes maakten jou tot wie je nu bent?

In stilte beantwoordden we deze vragen en daarna deelden we onze antwoorden met onze gebuur. We beluisterden de hymne van de liefde uit de Korintiërsbrief in verschillende talen. Daarna staken we een kaars aan en deden hierbij een wens of een gebed. In tussentijd kwam zuster Christine weer binnen en kon zij ons helpen om Ubi Caritas te zingen, want zonder haar was het niet gelukt. We danken zuster Christine ook voor de lekkere macaroni met hesp en kaas. Het was heerlijk!

We kijken allemaal erg uit naar volgende maand, dan is het thema ‘Kijk naar de sterren’ en gaan we naar de sterrenwacht! Ik ben blij en dankbaar dat ik elke maand bij deze lieve mensen mag zijn.

Evelien K.

And Tamara S. R. from Spain continues in English: ‘Love is powerful, love is big, love conquers all. Love is always present: there is love in your family, there is love in relationships and friendship, there is love in yourself… We have to protect it because it makes us, it helps us to find our place in the circle of live. There is no love without live and there is no live without love’.