Bijbelgroepje bezoekt Bijbelhuis

Jean Bastiaens gaf ons enthousiast deskundige uitleg

Met het Bijbelgroepje van Compaz gingen we eind mei 2019 naar het Bijbelhuis in Zevenkerken. Het goede weer maakte dat sommigen de verplaatsing per fiets langs groene en rustige wegen aflegden. Jean Bastiaens nam ons met zijn enthousiaste en deskundige uitleg mee voor een rondleiding. Daarna kon iedereen individueel met de uitleg via een koptelefoon stilstaan bij wat haar het meest interesseerde. Er was zoveel te beleven. Treffend was dat we besloten om op een ander moment nog eens terug te keren om ons nog meer te verdiepen in de wereld van het Nieuwe Testament. Ook zagen sommigen het zitten om aan de hand van een leesschema de Bijbel te lezen. Het voorstel van Jean Bastiaens was om tegelijkertijd twee boeken te lezen en het ene boek een licht te laten werpen op het andere.  

Die Bijbelse werkelijkheid leren kennen, het Woord van God bemediteren, trekt nog altijd mensen aan. Want is het ook nu niet waar dat ‘het Woord van God doet wat het zegt en Leven in overvloed schenkt’ aan wie er zich ontvankelijk voor openstelt?

Natuurlijk sloten we deze inspirerende namiddag af met een kopje koffie en een pannenkoek in de boomgaard. Wie graag aansluit, kan contact opnemen via compaz.brugge@gmail.com