Augustinusleesgroepjes: Wat heb je over om gezond te worden?

De tweede week van september gingen we van start met twee Augustinusleesgroepjes. Het thema was: ‘Op zoek naar genezing’. Aan de hand van een brochure van de Augustijnse Beweging in Nederland, stelden we vast dat Augustinus heel vaak onderwerpen eigen aan het leven van elke dag gebruikt, om die open te trekken op een dieper niveau rond christelijk geloof en zingeving.
* Als we al luisteren naar het advies van de dokter die ons leven in het beste geval wat kan verlengen, is het de vraag of we willen luisteren naar de goddelijke Geneesheer die ons eeuwig leven kan schenken?
* Wat hebben we ervoor over om geestelijk gezond te worden? Zoals de genezing van een oogontsteking gepaard kan gaan met het toedienen van een soms bijtende oogzalf, kan het komen tot zuiverheid van hart om God te zien, ons ook soms een zuiverende ascese opleggen.
* Niemand heeft een hekel aan gezond zijn, in het verlengde daarvan zullen we, volgens Augustinus, ook nooit genoeg krijgen van een eeuwigheid waarin we in een volmaakte harmonie, zonder zwakte of uitputting, God mogen loven.

Deze inhoud was een goede vertrekbasis om in groep na te denken, samen te bidden rond en uit te wisselen over welke accenten wij in gezondheid leggen. Tevens vroegen we ons af of gelovig zijn de gezondheid van mensen bevordert en wat onze tijd in verband met genezing en gezondheid het meest nodig heeft. Het samen delen onder zoekende gelovigen werd ten zeerste gewaardeerd. Het is bemoedigend, hoopgevend, verdiepend. Wie nog graag aansluit kan mailen voor meer info naar compaz.brugge@gmail.be.